01. rujan 2021.

Isporuka dišnih aparata "Interspiro Incurve" za JVP grada Karlovca, obuka i upoznavanje sa novom opremom.

Mjesec kolovoz naša tvrtka je zaključila isporukom novih dišnih aparata proizvođača "Interspiro". U utorak, 31. kolovoza isporučili smo za naše prijatelje i partnere iz JVP grada Karlovca 20 komada nosača dišnog aparata "Interspiro Incurve" i 44 komada maski za dišni aparat "Inspire-H".

Tom prilikom naše kolege su sa djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca odradili i obuku, u kojoj su ih ukratko upoznali sa principom rada maske i plućnog automata, te najnovijom tehnologijom koju nudi ovaj dišni aparat. Predstavili smo im inovaciju iz tvrtke "Interspiro" - brzo povezivanje plućnog automata sa maskom, koje uvelike olakšava spajanje i odvajanje plućnog automata od maske.

Dišni aparat "Incurve" je novi SCBA model s jedinstvenim pojasom razvijenim u suradnji sa vatrogascima. Incurve nosač jednostavan je za čišćenje, čvrst i lagan, bez narušavanja udobnosti. Naramenice i pojas za bokove izrađeni su od tekstila za sprečavanje kontaminacije i oblikovani su prema obliku tijela za izvrsnu ergonomiju. Remeni se mogu jednostavno podesiti i prilagoditi prema korisniku u četiri različite veličine ("S", "M", "L", "XL"). Zahvaljujući praktičnom dizajnu, podešavanje veličine može se izvesti s montiranom bocom i bez skidanja aparata sa nosača u kabini vatrogasnog vozila.

Maska za dišni aparat "Inspire-H" je revolucionarna maska na tržištu. Maska je opremljena sa brzim prekidačem koji omogućuje prebacivanje između vanjskog zraka i zraka u boci. Plućni automat se automatski zatvara kada se odvoji od maske za lice. Količina zraka se kontrolira i aktivira iz unutrašnjosti maske koja pruža izvrsne performanse disanja. Dok je na licu, maska Vam nudi dodatnu mogućnost disanja vanjskog zraka, što je odlična karakteristika tijekom zamjene boce sa zrakom na nosaču.

Vatrogasci grada Karlovca su odabrali "Interspiro" zbog dodatnih značajki a to je sigurnost i zdravlje za njihove djelatnike, koji su im na prvom mjestu! Easy Clean je naš jedinstveni koncept za sigurno, brzo i učinkovito čišćenje proizvoda Interspiro. Uz apsolutni minimum tekstila, proizvodi Easy Clean mnogo su manje osjetljivi na kancerogene tvari i u kombinaciji s vlastitim deterdžentom omogućuju čisti rezultat nakon svakog pranja.

Dišni aparati "Interspiro" osiguravaju:

  • Minimalnu apsorpciju čestica iz čađe i prašine
  • Olakšavaju dekontaminaciju
  • Masku za lice možete prati u perilici vatrogasne opreme
  • Minimalna apsorpcija vode: Manje vremena potrebno za sušenje pa se oprema može ponovno koristiti izravno nakon dekontaminacije

Također važno za napomenuti: naša tvrtka ima osiguran servis dišnih aparata "Interspiro" što Vam garantira kvalitetno održavanje, ispravnost Vašeg dišnog aparata, ugradnju originalnih dijelova, te brzu isporuku.

Zahvaljujemo na povjerenju koje su nam ukazali pri nabavci novih dišnih aparata - Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca. Želimo im ipak čim manje korištenja opreme na intervencijama a više na obuci i vježbama. Živi, zdravi i veseli bili!