Naša povijest temelj je naše budućnosti.

˝Vatropromet˝ je osnovan 02. studenog 1994 godine kao trgovinsko poduzeće čiji je glavni predmet poslovanja razvoj, uvoz i prodaja vatrogasne i zaštitne opreme.

Uskoro postaje broj 1 u svojoj branši u Hrvatskoj, a već godinama spada među 3% najznačajnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Iako je nosilac brojnih gospodarskih priznanja koja dodjeljuju zvanične institucije Hrvatske, ipak se najviše ponosi priznanjima i izrazima zadovoljstva vlastitih vjernih kupaca, koji i čine ˝Vatropromet˝ onim što jeste – najvećom trgovinskom kućom za vatrogasnu opremu u regiji.

1994.

Prvi i jedini zaposleni u ˝Vatroprometu˝ bio je gosp. Nenad Radojčić koji je i danas vlasnik i direktor tvrtke. Poslovanje je započeto na adresi Laurenčićeva 8b, u Folnegovićevom naselju - Zagreb. Prvi kupci su bile mnoge tvrtke: Franck Zagreb, Čistoća, Narodne novine, Intereuropa, Ina Petrokemija i mnoge druge a prvi kupac iz svijeta vatrogastva bio je DVD Pakrac i njihov tajnik gosp. Zlatko Zerdin.

1996.

Nakon uspješnog početka, prva trgovina vatrogasne i zaštitne opreme otvorena je u Dugom Dolu u Zagrebu. Zbog sve većeg obujma posla pojavila se potreba za zapošljavanjem novih djelatnika. Prvu godišnjicu direktor je proslavio zajedno sa novim djelatnicima u Vatrogasnom domu u Novom Marofu.

1997.

Kako bi ponuda vatrogasne opreme bila što pristupačnija vatrogascima, 1997 godine otvorena je prva podružnica ˝Vatroprometa˝ sa sjedištem u Osijeku pod nazivom ˝Slavonski Vatrogasac˝. Podružnica se i danas nalazi na istoj lokaciji, te već dugi niz godina stoji na usluzi vatrogascima Slavonije i Baranje.

1998.

Trgovina seli na novu lokaciju u Rudešku cestu gdje posluje 5 godina i tijekom tih godina tvrtka je stekla mnogo prijatelja i partnera iz svijeta vatrogastva. Iste godine ostvarena je ideja otvaranje nove podružnice s kojom bi se tvrtka još više približila vatrogascima u Dalmaciji. Otvorena je druga podružnica ˝Vatroprometa˝ sa sjedištem u Splitu pod nazivom ˝Dalmatinski Vatrogasac˝. Pod istim nazivom podružnica djeluje i danas.

2002.

Otvaranjem podružnica "Vatroprometa" u najvećim gradovima diljem RH, pokrivene su gotovo sve regije. Preostalo je još otvoriti podružnicu koja bi pokrila dio Ličko-senjske županije, Istru i Kvarner. 2002 godine otvorena je treća podružnica ˝Vatroprometa˝ sa sjedištem u Rijeci (općina Viškovo) pod nazivom ˝Primorsko-goranski Vatrogasac˝. Podružnica i danas djeluje uspješno pod istim nazivom, kao pouzdan partner svim vatrogaskinjama i vatrogascima na području koje pokriva.

Na fotografiji se nalazi prva lokacija podružnice "Vatropromet" - Rijeka.

2004.

Završena je izgradnja novog i do sada najvećeg poslovnog centra ˝Vatroprometa˝ u Zagrebu, na adresi Ježdovečka 87 u Ježdovcu. Svečano otvorenje je održano 12. studenog 2004. godine uz prisustvo mnogih naših prijatelja vatrogasaca a svečanu vrpcu je prerezao tadašnji predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, naš veliki prijatelj i na žalost danas pokojni mr.sc. Teodor Fricki.

Danas se na istom mjestu nalazi moderan servis vatrogasnih aparata i vatrogasne opreme, te jedan od najvećih i najljepših izložbeno - prodajnih salona u Hrvatskoj i regiji. Naša tvrtka trenutno broji ukupno 33 zaposlenika od čega su polovica i sami vatrogasci, i u slobodno vrijeme sudjeluju u radu svojih vatrogasnih društava (natjecanja, vježbe i intervencije).

2014.

Nakon niza godina uspješnog rada i djelovanja, odlučili smo proširiti naše poslovanje i izvan granica Republike Hrvatske. Otvaramo zastupništvo u Banjoj Luci, te na taj način započinjemo suradnju sa sve više vatrogasnih postrojbi u Bosni i Hercegovini. Tvrtka "Vatro-promet" d.o.o. i danas uspješno djeluje, te je postala pouzdan partner mnogim vatrogascima i poslovnim subjektima u BiH.

Poslovanje

Naša tvrtka ubrzo postaje broj 1. u svojoj branši u Hrvatskoj, a već godinama spada među 3% najznačajnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Iako je nosilac brojnih gospodarskih priznanja koja dodjeljuju zvanične institucije Hrvatske, ipak se najviše ponosi priznanjima i izrazima zadovoljstva vlastitih vjernih kupaca, koji i čine Vatropromet onim što jeste – najvećom trgovinskom kućom za vatrogasnu opremu u regiji.

Vatropromet u Hrvatskoj zastupa niz proizvođača vrhunske vatrogasne i zaštitne opreme: Holmatro, Texport, Hytrans, Fal, Holik, Just, Bauer Kompressoren i druge. Sve više vatrogasnih društava i postrojbi preko naše tvrtke nabavlja vatrogasna vozila provjerene kvalitete i dugogodišnje tradicije, bilo da se radi o rabljenim ili novim vozilima. Izuzetno smo ponosni na potpisivanje ugovora za zastupanje svjetski poznatog proizvođača vatrogasnih vozila i nadogradnji tvrtke ˝Magirus˝ 2015. godine.

Vatropromet je specijaliziran za opremanje tunela vatrogasnom opremom. Na popisu referenci nalaze se tuneli: Mala Kapela, Sveti Rok, Bisko, Krapina, Sveti Ilija i drugi. Svih proteklih godina ˝Vatropromet˝ je poslovao pozitivno. Surađujemo sa više od 6.000 partnera. Kupci su nam gotovo sve JVP, te velika većina DVD-a i VZ-a na području cijele Hrvatske, a sve većim dijelom i Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Od većih partnera tu su: Ministarstvo gospodarstva, MUP-RH, MORH, HVZ, Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba, te mnogi drugi.

Naše poslovanje smo početkom 2016. godine proširili ponudom servisa vatrogasnih aparata i opreme. Službenom otvorenju servisa i novog izložbeno prodajnog salona prisustvovao je gradonačelnik grada Zagreba na velikoj svečanosti uz nazočnost vatrogasaca iz svih dijelova RH. Također je tom prilikom otkriven i posvećen kip zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijan, koji krasi ulaz u naše dvorište.

U svibnju 2019. godine proslavili smo 25. godina uspješnog rada naše tvrtke. Pokrovitelj proslave je bila predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar-Kitarović. Svečanost je održana u Desnom Trebarjevu 18. svibnja pred oko 600 dužnosnika iz svijeta vatrogastva, politike i naših prijatelja vatrogasaca. Tom proslavom smo zaključili poglavlje prvih četvrt stoljeća od samih početaka poslovanja, do izgradnje u jednu od stabilnih i najuspješnijih tvrtki u Republici Hrvatskoj. Cilj nam je nastaviti istim tempom i ostati pouzdan partner vatrogascima u Republici Hrvatskoj i šire.

Vatropromet - uvijek na usluzi vatrogastvu!