U našem prodajnom centru u Zagrebu uz prodaju svih vrsta vatrogasnih aparata pružamo Vam i uslugu servisiranja vatrogasnih aparata. Posjetite nas i na jednom mjestu obavite:

  • Periodični pregled vatrogasnog aparata
  • Kontrolno ispitivanje vatrogasnog aparata
  • Punjenje vatrogasnog aparata sredstvom za gašenje
  • Servis i zamjenu dijelova na vatrogasnim brentačama

Vatrogasni aparati pregledavaju se i ispituju sukladno propisima za opremu pod tlakom. Naš servis vatrogasnih aparata je ovlašten od strane proizvođača za servisiranje vatrogasnih aparata, a nakon svakog pregleda kao dokaz da je izvršen servis ili pregled aparata na vatrogasni aparat se stavlja naljepnica sa podacima o idućem servisu. Ukoliko se radi o većoj količini vatrogasnih aparata, Vatropromet je u mogućnosti osigurati prijevoz aparata na servis (uz zamjenske aparate) i prijevoz aparata sa servisa na adresu preuzimanja.

Održavanje vatrogasnih aparata ispravnim i funkcionalnim obavlja se kroz redovni pregled i periodični servis. Vatrogasni aparati pregledavaju se i ispituju i sukladno propisima za opremu pod tlakom.

Periodični servis vatrogasnih aparata u uporabi obavlja se najmanje jednom godišnje, a ovisno o uvjetima smještaja i češće, te nakon svakog aktiviranja ili uočenog nedostatka na vatrogasnom aparatu. Pri stavljanju vatrogasnog aparata, u uporabu nije potrebno izvršiti periodični servis do isteka garancije, odnosno najdulje godinu dana.

Periodičnim servisom provjerava se ispravnost i funkcionalnost vatrogasnog aparata i njegovih dijelova te obavlja zamjena dotrajalih i neispravnih dijelova rezervnim dijelovima odobrenim za uporabu od strane proizvođača vatrogasnog aparata.

Serviser vatrogasnog aparata obvezan je o izvršenom periodičkom servisu voditi evidenciju koja sadrži podatke o: tipu vatrogasnog aparata, tvorničkom broju i korisniku vatrogasnog aparata, uočenim nedostacima i njihovom otklanjanju te o datumu izvršenog servisa i serijskim brojevima stavljene evidencijske naljepnice. Nakon izvršenog periodičnog pregleda aparata, aparat se označava naljepnicom koja je dokaz da je servis obavljen i vrijedi idućih godinu dana.

Rokovi održavanja vatrogasnih aparata:

  • Redovni pregled svaka 3 mjeseca - vrši korisnik vatrogasnog aparata
  • Periodični pregled svakih 12 mjeseci - vrši stručna osoba ovlaštenog servisa
  • Kontrolno ispitivanje svakih 5 godina - vrši stručna osoba ovlaštenog sevisa
  • Nakon svake upotrebe vatrogasni aparat obavezno servisirati u ovlaštenom poduzeću

Kao što sigurno znate obvezna oprema svakog poslovnog prostora, teretnog vozila ili autobusa, u nekim slučajevima i osobnih automobila je vatrogasni aparat.

Vatrogasni aparati su uređaji koji sadrže sredstvo za gašenje koje se izbacuje iz spremnika unutarnjim tlakom radi gašenja prvenstveno početnih (malih) požara. Ovisno o masi materije ili prostora koji se štiti (klase požara A, B, C, D ili E) odabire se medij za gašenje koji se stavlja u spremnik samog aparata.

Vatrogasni aparati se upotrebljavaju kao učinkovita zaštita od požara materijala, prostora i vozila.

Servis vatrogasnih brentača

Naš servis vatrogasnih aparata obuhvaća ponudu servisiranja i zamjenu dijelova na vatrogasnim brentačama za djecu i mladež. Tijekom godine vatrogasne brentače se koriste na velikom broju vatrogasnih natjecanja što uzrokuje moguća oštećenja ili trošenje dijelova.

Te dijelove je preporučljivo zamijeniti originalnim dijelovima propisanim od strane proizvođača u servisu. Naši serviseri će zamijeniti sve potrebne dijelove: kuglice, brtvilo i sve važne dijelove za pravilan rad crpke koja se nalazi u brentači.

Prije isporuke svaka brentača se provjerava i testira kako bi ispitali njen pravilan rad i kako bi Vaš vatrogasni pomladak i mladež ostvarivali vrhunske rezultate na natjecanjima. Obratite nam se s povjerenjem i dogovorite servis Vaših brentača sa našim odjelom servisa.

Kontaktirajte nas:

  +385 1 65 53 655

  +385 1 65 53 658

  [email protected]

  Ježdovečka 87, 10250 Lučko - Zagreb