23. ožujak 2022.

TEXPORT® Rescue Belt System je inovativan i patentiran sustav spasilačkog pojasa koji je potpuno integriran u zaštitnu odjeću.

Sustav pojasa za sve situacije

Predstavljamo vam novost u ponudi, jedinstveni i patentirani sustav pojasa TEXPORT® RBS koji je potpuno integriran u zaštitnu odjeću. Jedinstvenost je u kombinaciji ispunjavanja standarda EN 469, EN 361, EN 358 i EN 813 u jednom zaštitnom odijelu. TEXPORT® tako stvara revolucionarni sigurnosni koncept koji pruža optimalnu zaštitu svakom korisniku.

Pojas za tijelo
Prsni pojas + pojas za sjedenje

TEXPORT® RBS® pojas za tijelo, koji se sastoji od prsnog pojasa i pojasa za sjedenje, optimalan je sustav za pružanje prve pomoći te pruža najbolju moguću sigurnost u opasnim situacijama spašavanja. Sigurnosna oprema uz pomoć sustava pojaseva od vatrootpornog para-aramida, u kombinaciji s TEXPORT® podesivim osobnim remenom (sa ili bez apsorbera energije), osigurava najbolju moguću zaštitu i sigurnost od pada. Sustav je certificiran prema standardima EN 361, EN 358 i EN 813, a također omogućuje kontrolirani izlazak iz opasnih situacija.

RBS® pojas za tijelo
Prsni pojas i pojas za sjedenje integrirani u hlače interventnog vatrogasnog odijela

RBS® pojas za tijelo učvršćen je u hlače pomoću sustava učvršćivanja i RBS® unutarnjih hlača.

Upotreba

Točka pričvršćivanja je u središtu prsa i sprječava da se gornji dio tijela savije unatrag u slučaju pada. TEXPORT® osobni podesivi remen pojasa s apsorberom energije, apsorbira energiju koja se oslobađa kada prva osoba padne i na taj način sprječava posljedice nesreće.

Texport® Fire Survivor RBS pojas - video:

Pojas za struk
Quicklock Comfort + pojas za sjedenje

TEXPORT® RBS® pojasevi za sjedenje mogu se koristiti i kao zasebna stavka u kombinaciji s TEXPORT® Quicklock naramenicama. Ova kombinacija olakšava korištenje kao posebnog osiguranja i certificirana je u skladu sa standardima EN 358 i EN 813.

RBS® pojas za sjedenje

Quicklock Comfort naramenice + pojas za sjedenje ugrađen u hlače

RBS® pojas za sjedenje učvršćen je u hlače pomoću sustava učvršćivanja i RBS® unutarnjih hlača. Quicklock Comfort naramenice su povezane s hlačama čičak trakama.

Upotreba

Točka pričvršćivanja za karabiner i podesivi osobni remen je u visini kukova.

Texport® Fire Survivor RBS pojas za sjedenje - video:

 

  • Za maksimalnu moguću sigurnost tijekom upotrebe, TEXPORT® preporučuje pojas za prsa i pojas za sjedenje.
  • TEXPORT® RBS® sustav pojaseva dizajniran je za maksimalnu težinu od 140 kg (tjelesna težina plus oprema) s kombinacijom pojaseva za prsa i sjedenje.
  • TEXPORT® RBS® sustav pojaseva dostupan je u dvanaest različitih veličina. Veličine pojasa za prsa i pojasa za sjedenje mogu se kombinirati neovisno i na taj način omogućiti optimalnu prilagodbu prema korisniku. Sve veličine uključujući dimenzije obujma možete preuzeti na ovom linku: Veličine i dimenzije Texport RBS pojaseva

Dodatne informacije:

Za dodatne informacije pogledajte kataloški list: Download