27. siječanj 2022.

Solo Rescue® uređaj - rješenje za brzu i jednostavnu dekontaminaciju i čišćenje vatrogasne opreme.

Razvijen za pomoć vatrogascima u borbi protiv raka

Istraživanja pokazuju da kod vatrogasaca postoji znatno veći rizik od dijagnosticiranja raznih oblika raka nego kod ostale populacije. To se događa zbog opasnih kemikalija i kancerogenih čestica kojima su izloženi tijekom obavljanja dužnosti.

Kontaminirana oprema je stalni zdravstveni rizik. Dišni aparati i zaštitna oprema su spas za vatrogasce pri svakodnevnom radu i tijekom spašavanja ugroženih života i imovine. Prilikom gašenja požara, zaštitna oprema apsorbira opasnu kontaminaciju u obliku čestica čađe i plinova koji izgaraju. Ova kontaminacija tada predstavlja zdravstveni rizik za vatrogasca. Stoga je za zdravlje vatrogasca najvažnije da odmah po povratku u vatrogasnu postrojbu dekontaminira zaštitnu opremu.

Kako brzo i jednostavno očistiti vatrogasnu opremu

Kako bi se smanjila izloženost tim opasnostima i rizik od raka, neophodno je temeljito, sigurno i učinkovito očistiti i dekontaminirati svu zaštitnu opremu nakon svake upotrebe. Upravo to radi Solo Rescue® Decon Washer. Oprema koja se očisti i dekontaminira u Solo Rescue uređaju znači manju izloženost česticama PAH-a koji uzrokuju rak i sigurnije radno okruženje za vas i vaše kolege vatrogasce.

Solo Rescue čisti dišne aparate i zaštitnu opremu od ostataka plinova izgaranja, čestica čađe i drugih toksina u samo nekoliko minuta. Može čistiti čelik, kompozit, gumu, tkaninu, itd; sve u mehaničkom, samostalnom procesu. Solo Rescue nudi brzu, jednostavnu i sigurnu metodu čišćenja zaštitne opreme u potpuno zatvorenom prostoru. Ovaj ergonomski proces minimizira ručni kontakt s kontaminiranim materijalima.

Očistite opremu za manje od 10 minuta

Solo Rescue uređaj nudi najlakši, najbrži i najsigurniji način čišćenja kontaminiranih boca i nosača dišnih aparata, maski za lice, kaciga, čizama i rukavica. Možete birati između ciklusa od 3 minute za rukavice i čizme ili ciklusa od 8 minuta za dišne aparate, maske za lice i kacige. Sadrži kapacitet čišćenja do 14 uređaja za disanje (uključujući masku za lice), 56 maski za lice, 21 kacigu, 60 čizama i 120 pari rukavica na sat. Obavezno slijedite upute proizvođača za pranje.

 

Nadamo se da smo vas ovim člankom ukratko upoznali sa opasnostima koje se pojavljuju tijekom i nakon vatrogasnih intervencija. Čistite i dekontaminirajte vatrogasnu i zaštitnu opremu nakon intervencija, te smanjite rizik od bolesti i smrti. Za sva dodatna pitanja u vezi Solo Rescue uređaja stojimo vam na raspolaganju.

Izvorni tekst: Solo Rescue Decon Washer Rescue Intellitech