20. travanj 2020.

Vatrogasna kaciga PAB FIRE 05 osvojila je prestižnu svjetsku nagradu za dizajn.

"Za nas je ovo vrlo značajno priznanje. Potvrda da idemo u pravom smjeru. Kacigu je dizajnirala naša mlada ekipa koja se jako potrudila, a posebno voditelj razvoja Marko Bašić, izjavio je vlasnik tvrtke Miha Akrapović."

Prestižno priznanje upravo je stiglo našem partneru tvrtki PAB Akrapović iz Buzeta, čija je vatrogasna kaciga pod nazivom PAB FIRE 05 osvojila nagradu za dizajn proizvoda. Nagrada Red Dot dodjeljuje se još od daleke 1955. godine i smatra se jednom od nagrada koje imaju najveći utjecaj i veliko su priznanje u industrijskom svijetu dizajna. Tvrtki PAB Akrapović nagrada će biti uručena krajem lipnja u njemačkom gradu Essenu, kada će se dodijeliti nagrade svakoj od kategorija.

Ovo je nova generacija kacige hrvatske proizvodnje, koja je nasljednik jednog od prodavanijih modela kaciga PAB FIRE HT 04. Kaciga se uskoro očekuje u prodaji a prema informacijama koje imamo trebala bi biti dostupna u nekoliko varijanti, među ostalim u crvenoj boji i High Visibility (visoka vidljivost u mraku). Krasiti će ju u potpunosti moderan dizajn i visokokvalitetni materijali korišteni u njenoj proizvodnji, prema najmodernijoj tehnologiji proizvodnje zaštitnih kaciga za vatrogasce.

Vjerujemo kako će se ovom kacigom našem partneru otvoriti još novih dijelova tržišta u svijetu, te da će nove generacije vatrogasaca kako u Hrvatskoj tako i u svijetu koristiti baš ovu kacigu za zaštitu svojih života. Ovim putem čestitamo našem partneru tvrtki PAB Akrapović na velikom uspjehu i želimo im još mnogo uspjeha u budućem radu.