24. kolovoz 2020.

Održana 2. Zagrebačka vatrogasna utrka u organizaciji DVD- a Prečko i uz pokroviteljstvo naše tvrtke.

Nakon uspješno organizirane 1. Zagrebačke vatrogasne utrke gdje je nastupilo 109 vatrogasaca iz Hrvatske, Slovenije i BiH, DVD Prečko Zagreb dana 23. kolovoza 2020. godine organiziralo je 2. Zagrebačku vatrogasnu utrku za sve vatrogasce koja se održala u sklopu 5. Zagrebačkog polumaratona, u cilju promocije sporta i vatrogastva.

Cestovna utrka održana je u dužini od 5 km i pravo sudjelovanja ostvarili su svi aktivni vatrogasci, dobrovoljni i profesionalni, članovi stručnih službi vatrogasnih postrojbi, te umirovljeni vatrogasci. Start je bio u 8:50 h ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice i trčalo se prema jugu Mostom slobode, do Avenije Dubrovnik zapadnim kolnikom i nazad istočnim kolnikom do ulice Grada Vukovara te nazad u ciljnu ravninu koje se nalazila također ispred NSK.

Prvi datum utrke bio je zakazan za 22. ožujka ove godine, no zbog dobro nam znanog razloga (Corona virusa), utrka je odgođena i napokon održana ove nedjelje. Budući da i dalje situacija vezana uz virus nije idealna, nastupilo je manje vatrogaskinja i vatrogasaca od planiranog broja, pa su tako izostale brojne kolegice i kolege iz Slovenije, BiH i Austrije. Također u tijeku je protupožarna sezona, što je spriječilo dolazak mnogobrojnih natjecatelja sa područja Dalmacije.

Bez obzira na sve ranije navedene probleme, utrka je uspješno održana i ove godine. Naša tvrtka je i ove godine bila glavni sponzor vatrogasne utrke, te su najuspješniji uz medalje dobili i poklon vrećice sa našim promotivnim proizvodima. Ponosni smo što smo već drugu godinu za redom partner ove utrke, što je dokaz da Vatropromet uvijek prati hrabre a od sada i one najbrže!

Radujemo se novoj utrci koja će vjerujemo biti održana sa ponovno velikim brojem vatrogaskinja i vatrogasaca iduće godine, te zahvaljujemo našim partnerima DVD- u Prečko na promociji vatrogastva i entuzijazmu koji pokazuju organizacijom ove utrke. Rezultate utrke možete pogledati na stranici:

utrka.com

Vidimo se iduće godine!