Nova oprema Vatrogasnoj zajednici Grada Novske

III. Kup Svete Lucije
13/12/2015
Posjet župana i čelnika VZŽ Sisačko – moslavačke županije
17/03/2016

Nova oprema Vatrogasnoj zajednici Grada Novske

Novi dio opreme u posjedu Vatrogasne zajednice Grada Novske je spasilački čamac, koji je nabavljen na inicijativu VZGN, a sufinanciran je najvećim dijelom iz Proračuna Grada Novske, zatim od strane VZ Sisačko – moslavačke županije, tvrtke "Quercus" iz Novske i PP "Lonjsko polje", te niza sponzora koji su pomogli VZGN u realizaciji ove kupnje.

Vatrogasci su s novonabavljenim spasilačkim čamcem, u ponedjeljak 29. veljače izvršili pokaznu vatrogasnu vježbu na Novljanskom jezeru. Pokaznoj vježbi prisustvovali su gradonačelnik Vlado Klasan, predsjednik VZ Sisačko – moslavačke županije Mijo Brlečić, predsjednik VZGN Davor Štimac sa zamjenikom Miroslavom Zrinskim, zapovjednik DVD-a Novska Dražen Štimac, ravnatelj PP "Lonjsko polje" Ivor Stanivuković, predstavnik tvrtke Vatropromet Predrag Bunjevac, zapovjednik VZG Kutina Ivan Miklenić sa zamjenikom Mariom Paluhom, zapovjednik VZO Jasenovac Nikola Damjanković, zapovjednik VZO Lipovljani Zlatko Pješ, te predstavnici novljanskih vatrogasnih društava.

Tvrtka "Vatropromet" odrekla se velikog dijela zarade kako bi pomogli vatrogascima u Novskoj koji su naši dugogodišnji partneri" – izjavio je za RPN predstavnik Vatroprometa Predrag Bunjevac. Zadovoljstvo novom nabavom iskazao je i predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić rekavši kako mu je drago da je VZGN pronašla sredstva za kupnju spasilačkog čamca, za kojeg kaže kako se nada da će im služiti što više prilikom pokaznih vježbi nego pri spašavanju unesrećenih utopljenika.

"Uvijek kada se nabavi nova oprema, poboljšava se razina operativnosti vatrogasnog društva i posebno sam zadovoljan što je ova pokazna vježba upriličena upravo na Novljanskom jezeru" – rekao je gradonačelnik Vlado Klasan naglasivši kako je kupnju financirao Grad Novska kako bi vatrogasci što kvalitetnije mogli provoditi svoj humanitarni rad. Potreba za nabavom čamca pokazala se iznimnom prilikom velikih kiša i poplava koje su nedavno zadesile naše područje, a u planu je i kupnja motora koji će pokretati čamac.

Izvor: vzg-novska.hr