140. obljetnica osnutka DVD-a Virovitica

110. obljetnica DVD Brezovica
07/09/2015
125. godina DVD-a Kneževi Vinogradi
03/10/2015

140. obljetnica osnutka DVD-a Virovitica

DVD Virovitica je u subotu, 26. Rujna 2015. godine obilježilo 140. godina postojanja i njihovog dobrovoljnog rada u vatrogastvu. Koliko se mnogo poštuje rad dobrovoljnog vatrogasnog društva Virovitica, svojom nazočnošću su pokazali brojni uzvanici koji su sudjelovali u svečanom mimohodu ulicama grada Virovitice. Program obilježavanja 140. obljetnice započeo je mimohodom ulicama uz pratnju Virovitičke Gradske glazbe do virovitičkog kazališta, gdje je održana svečana sjednica.

DVD Virovitica danas broji oko 200 članova, pa je uz uzvanike i počasne goste dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Na svečanoj sjednici među prvima se nazočnima obratio predsjednik društva Ivan Cmrečnjak, koji je govorio o povijesti DVD-a Virovitica i o njihovom sadašnjem radu.

Na hrabrosti i dosadanjem zalaganju, virovitičkim vatrogascima zahvalili su: župan Virovitičko-podravski Tomislav Tolušić i u ime grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin. Čestitkama i pohvalama virovitičkim vatrogascima sa govornice su se pridružili: predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, voditelj službe u sektoru za vatrogastvo DUZS RH Željko Sutlar i predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković koji je uručio zahvalnice vatrogascima za 30 i 40 godina predanog rada.

Glavni pokrovitelj ove obljetnice bio je Grad Virovitica i Gradonačelnik Ivica Kirin. Supokrovitelj je bila naša tvrtka Vatropromet. U ime naše tvrtke, nazočnima se obratio Direktor g. Nenad Radojčić i poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu našim prijateljima vatrogascima.

Na svečanoj sjednici potpisane su i Povelje prijateljstva sa DVD-ima Beljevina iz Sarvaša iz Osječko-baranjske županije, a u kulturno-umjetničkom djelu svečanosti nastupio je KUD Virovitica. Ovim putem se zahvaljujemo na pozivu našim prijateljima iz dobrovoljnog vatrogasnog društva Virovitica, i bila nam je čast što smo mogli sudjelovati u obilježavanju jedne zaista velike obljetnice i tradicije vatrogastva u gradu Virovitici.