140. obljetnica osnutka DVD-a Virovitica
28/09/2015
Magirus & Vatropromet Road Show 2015
21/10/2015

125. godina DVD-a Kneževi Vinogradi

Svečanost povodom proslave 125 godina DVD-a Kneževi Vinogradi, održana je u petak 02.10.2015. godine ispred i unutar društvenog doma u Kneževim Vinogradima. Početak svečanosti obilježilo je postrojavanje svih nazočnih uzvanika te primopredaja i posveta vatrogasne zastave kojoj je kum bio Nenad Radojčić, član DVD-a Desno Trebarjevo i direktor tvrtke Vatropromet.

 

U nastavku je održana svečana sjednica na kojoj se moglo čuti puno detalja iz svih 125 godina rada društva. Na proslavi je bio prisutan gotovo najviši hrvatskog vatrogastva iz kojeg se mogu izdvojiti: Ante Sanader - predsjednik HVZ-a, Slavko Tucaković - glavni vatrogasni zapovjednik RH, Nikica Mužević - predsjednik VZŽ Osječko-Baranjske, Mijo Brlečić - predsjednik VZŽ Sisačko-Moslavačke i mnogi drugi. Osim vatrogasaca, svečanosti su nazočili i zamjenik župana Osječko-Baranjske županije dr.sc. Željko Kraljičak i načelnik općine Kneževi Vinogradi mr.sc. Deneš Šoja.

 

Tokom sjednice podijeljena su mnoga priznanja članovima za dobrotvorni rad u društvu kao i medalje za požrtvovnost i nesebičan doprinos u radu društva i zaštiti imovine. Između domaćina i ostalih prisutnih gostiju, podijeleni su mnogi prigodni pokloni, zahvalnice i lijepe riječi. Nakon svečane sjednice održana je prigodna večera uz fenomenalan tabmuraški sastav Fijaker koji je podizao atmosferu sve do kasnih noćnih sati.

 

DVD Kneževi Vinogradi danas broji preko 60 članova od kojih je stručno osposobljnih sa liječničkim pregledom njih 22, te 12 članova vatrogasne mladeži. Iz razgovora sa predsjednikom DVD-a Kneževi Vinogradi, odnosno dopredsjednikom Vatrogasne zajednice Baranja, Zdenkom Čaraparom, rečeno nam je da su se odazvali svi pozvani DVD-ovi i hrvatsko vatrogasno vodstvo, što se rijetko događa da se okupe u punom sastavu na jednom mjestu - piše BaranjaMedija.

Ovim putem, poduzeće Vatropromet d.o.o. se još jednom zahvaljuje na pozivu i nadamo se da ćemo održati prijateljstvo i suradnju još dugi niz godina, uz vatrogasni pozdrav: VATRU GASI, BRATA SPASI!