2. natjecanje operativnih vatrogasaca Jastrebarsko 2015.
03/09/2015
140. obljetnica osnutka DVD-a Virovitica
28/09/2015

110. obljetnica DVD Brezovica

U subotu 05. rujna 2015. godine, na poziv naših prijatelja iz DVD - a Brezovica sudjelovali smo u njihovoj proslavi 110. obljetnice vatrogastva u zagrebačkom naselju Brezovica. Program je započeo od ranih popodnevnih sati okupljanjem vatrogasaca iz prijateljskih vatrogsnih društava iz bliže i šire okolice, te gostiju i uzvanika. Među brojnim vatrogasnim društvima koja su uveličala ovu veliku obljetnicu našli su se: DVD Blato, DVD Botinec, DVD Sveta Nedelja, DVD Kuče, DVD Resnik, DVD Sveta Klara, DVD Mičevec, DVD Kustošija i mnogi drugi ...

U nastavku programa sudjelovali smo zajedno sa vatrogascima i policijom u svečanom mimohodu kroz Brezovicu, a mimohod su popratili i stanovnici Brezovice mašući i pozdravljajući sa svojih prozora i iz svojih dvorišta. Mimohod je kratko zaustavljen kako bi se prisustvovalo Svetoj misi za sve vatrogasce i nastavljen je povratkom pred DVD Brezovicu. Prije svečane sjednice prisustvovali smo vatrogasnim vježbama koje su se održavale na jezeru u Brezovici i pred osnovnom školom. Izvedene su vježbe: spašavanje sa visine iz škole koju je zahvatio požar, gašenje zapaljenog vozila, spašavanje unesrećenih iz vozila, a na jezeru su vježbe izvodili ronioci.

Na svečanoj sjednici smo mogli čuti o radu dobrovoljnog društva Brezovica u proteklih 110. godina, i njihovoj upornosti u održavanju vatrogastva živim sve do današnjih dana. Podijeljena su razna priznanja zaslužnim članovima društva, uzvanicima, a među njima je nekoliko prizanja primila i naša tvrtka Vatropromet na što smo ponosni i ovim putem se zahvaljujemo.

Nakon svečane sjednice proslava je nastavljena svečanom večerom i druženjem u šatoru uz glazbu i ples.